söndag 21 februari 2016

"Läs-boozt"

Hej!

 Hoppas att v. 7 har fått vara en vecka med tillfällen för både uteaktiviteter och vila, som ger ny energi att ta med tillbaka till skolan!

 Under v 8,9 och 10 skall läsningen "få sig en boozt". Tanken är att både avkodning och läsförståelse skall bli ännu bättre! Läsningen skall ju vara ett verktyg. Därför behöver vi öva...övning ger färdighet:-)
Under dessa veckor kommer inte barnen få sin vanliga läsläxa ur Diamantjakten. Istället skall 
de läsa 15 min/ dag, minst 4 dagar/vecka ur en passande skönlitterär bok som ni har därhemma eller som ni lånar på biblioteket. (Vi lånar böcker som vanligt här i skolan varje torsdag). Barnen dokumenterar sin läsning i ett läsprotokoll som de får med hem på tisdag. (Datum, titel på bok och antal lästa sidor vid varje tillfälle).
 Lyssna gärna på barnets läsning en stund vid varje lästillfälle. Diskutera innehållet med barnet och ställ en eller ett par frågor i sammanhanget.
 I skolan kommer vi att "boozta" läsningen genom att ha en "bokcirkel" - läsning i mindre grupper, där barnen läser för och med varandra ur samma boktitel och diskuterar innehållet utifrån frågor. Vi skall försöka ha "bokcirkeln" tre tillfällen/vecka under v 8,9 och 10. 
 Den här kontinuerliga läsningen som kan bli, kommer säkerligen att kunna ge läsningen en skjuts framåt! Önskar att läsningen så småningom kan ses som avkoppling och en mysig stund om det inte redan känns så!;-) I såfall är önskan att det skall förbli positiva stunder :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar