måndag 16 maj 2016

Sista kapitlet...

Så har vi läst det sista kapitlet ur Diamantjakten, vår gemensamma bok.
Barnen har läst flitigt och jobbat både i skolan och hemma med sin läxa. På onsdag skall vi avsluta arbetet med den genom att festa på vår rulltårta som vi bakade förra veckan. Kanske hinner vi med att ha Diamantjakt :-)!
Liksom barnen i Diamantjakten, har vi våra nallar ute i världen. Den ena har vi haft turen att kunna följa sedan i höstas. Det är riktigt häftigt! Hoppas hen får fortsätta resa eller få stanna hos en "kramgo" person som vill ta hand om den:-)
  Nallen har kommit långt på sitt sätt och barnen har kommit en bra bit påväg i sin läs-och skrivutveckling.
Jag önskar att ni föräldrar fortsätter att stötta och inspirera era barn till läsning genom att uppmuntra och lyssna på dem, även under perioder då vi inte har läs-läxa (fö har vi ingen sådan till nästa vecka, 21). Därefter kommer de att ha ett par veckor då de får faktatexter och tillhörande frågor som de skall läsa och besvara skriftligt hemma, innan de får sommarlov. 
 Jag vet att biblioteken i kommunen kommer att erbjuda barn att läsa "sommarboken" även den här sommaren (barnen väljer 10 böcker som de läser under sommaren och redovisar genom att fylla i ett protokoll där de skriver kort om boken). Vi berättar och pratar gott om det här i skolan. Prata gärna med ditt barn om det hemma och bestäm tillsammans om han/hon vill vara med. Att läsa "sommarboken" är ett ypperligt tillfälle att hålla uppe läsförmågan som annars lätt riskerar att backa en del under sommaruppehållet. 
Vad beträffar matematikläxan resterande veckor, så kommer den att vara på lärplattan i form av ett uppdrag eller färdighetsträning. Det innebär att den läxan måste göras på tisdagen, då lärplattan tas hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar