tisdag 23 augusti 2016

Terminens första läs-och skrivläxa.

Så är vi igång med vårt arbete. Det känns roligt! Åh, vad barnen växer "både till kropp och själ". Det är kul att få följa dem. 
Vi jobbar på i skolan så mycket vi kan, men stödet hemifrån er föräldrar är ovärderligt!
Vi kommer att ha läxor som förra året. Nu första veckan är det bara sv-läxa (läs-och skrivläxa).
En önskan är att ni hjälper era barn vid ett par tf. i veckan med läxan. För de barn som önskar läx-hjälp eller extra stöd, så erbjuds "Fokus" på onsdagar (startar om någon vecka, se vidare kommande info.)
Fokus kommer att vara efter skolans slut. Är ni (föräldrar och barn) intresserade så meddela Susanne, 
suskla@edu.gislaved.se. 
 Sv-läxan kommer bestå av läsning ur "Nyckeln till skatten" - syftet med lästräningen är dels att träna läsflytet, men framförallt att öva läsförståelse och att barnen skall vara förberedda att kunna delta i en diskussion. Lyssna gärna på ert barn vid ett par tf/v och samtala gärna om texten, var genuint nyfikna och ställ någon fråga. I samband med läsläxan får de också några ord som de skall träna på att stava. Barnen skall skriva i medföljande skrivbok vid ett par tf under veckan.
På onsdagar kan de använda lärplattan och skriva orden i Intowords. Det är bra om någon vuxen dikterar/säger ordet och barnet skriver. 
På onsdagar kan de också passa på att lyssna på aktuellt kapitel ur "Nyckeln till skatten" (inläsningstjänst) och följa med i sin läsebok med "läsfingret";-)
På måndagar följer vi upp läxan med diskussions- och skrivuppgifter.

                  TACK för er hjälp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar