måndag 17 augusti 2015

Info. från rektor.




Välkomna tillbaks till ett nytt läsår!

Jag hoppas att både barn och vuxna har haft en skön ledighet. I år kommer vi att arbeta mycket med språk och kommunikation, ett område som är grundläggande för att kunna tillägna sig kunskaper i alla ämnen. Vi kommer att kalla det gemensamma temat KVITTER!

Några påminnelser så här i början av läsåret:

Vi har inför skolstarten sett över parkeringsmöjligheten utmed Skolgatan samt på- och avstigningsplatsen för skolbussarna. Det finns numera uppmärkta parkeringsplatser utmed Skolgatan. Det är inte tillåtet att parkera eller stanna i området avsett för skolbussen eller på andra sidan gatan. Jag vill uppmana er att iaktta största försiktighet vid lämning och hämtning av barnen.

Som vanligt påminner jag er om att vara restriktiva med ledigheter. Utnyttja i första hand lov och studiedagar till detta. Vid övrig beviljad ledighet är det du som vårdnadshavare som tar på dig ansvaret att eleven tar igen missad undervisning. Behöver ditt barn vara ledig så hämtas blankett för ledighet i god tid hos klassläraren. 
För åk 3 och 6 beviljas ingen ledighet under perioden för nationella prov. För åk 3 genomförs proven vecka 11-20 2016
För provdatum för åk 6 går du lättast in på Skolverkets hemsida (sök på: skolverket/nationella prov/ åk 6/datum). Alternativt kontakta klassläraren. Nytt för i år är att de muntliga proven för åk 6 genomförs redan under höstterminen fr. v.43. Vi kommer i år inte att genomföra prov i SO och NO.
Om eleven är sjuk eller frånvarande av annan orsak är det viktigt att du anmäler detta på telefon eller via Dexter.

Under läsåret kommer vi att erbjuda Extra stöd/läxhjälp en gång i veckan som vi kommer att kalla Fokus. Detta erbjuds utanför skoltid på måndag eftermiddag. Vi kommer att starta upp Fokus om ett par veckor och återkommer med information om detta. 
På onsdageftermiddagar kl. 14:30-16:30  kommer fritidsklubben att erbjuda fritidsaktiviteter.









Att vara rädda om varandra är förstås viktigast och vi arbetar hela tiden aktivt för allas trivsel och trygghet i skolan men jag vill också trycka på vikten av att vara rädda om skolans saker. Vi har upplevt en ökad skadegörelse och den trenden vill vi stoppa.
Det är viktigt att påminna barnen om att vara rädda om sina lärplattor (se avtalet). En tappad/trasig lärplatta innebär en räkning hem på minst 500:-. Det är inte roligt för någon. Även annat material eller inventarier som går sönder på grund av oaktsamhet eller skadegörelse debiteras hemmet. 

Utvecklingssamtalen kommer att genomföras snarast och då får ni också del av era barns skriftliga omdömen. Vi kommer att ha ett gemensamt föräldramöte efter sportlovet då vi tar upp något aktuellt ämne. Hör gärna av er med önskemål. 

Både i Smålandsstenar och Gislaved kommer föräldrautbildningen COPE att anordnas i höst. Håll utkik efter annonser i dagspressen. Utbildningen är till för alla som ibland kan uppleva att det är svårt att vara förälder idag. Den rekommenderas varmt! 

Från och med detta läsår kommer mellanmjölk (tidigare lättmjölk) att serveras i skolan och på fritids. Detta har varit ett starkt önskemål från er föräldrar och jag hoppas att detta ska innebära att eleverna dricker mer nyttig mjölk.

Skoltiderna är detta läsår:
Åk F-2 kl. 8:10 – 13:10
Åk 3 onsdagar kl. 8:10 -14:15 övriga dagar 8:10 -13:10
Åk. 4-6 må. ons, fre kl. 8:10- 14.15, tis. kl. 8:10-14:00, tors kl. 8:10 -13:10


Jag ser tillsammans med personalen fram emot ett lärorikt och spännande år i Sydvästen.


Hälsningar

Inger Svensson, rektor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar