måndag 2 september 2013

                       Septembers månadsblad.


Nu har vi gått ett par veckor i förskolklassen och allt går mycket bra. Eleverna är positiva, pigga, aktiva, läraktiga och trevliga. Vi har haft ett par trevliga veckor.

De blev lite mer intensiva för mig än jag räknat med eftersom Ann-Marie fick problem med ett öga. Det visade sig att det var näthinna avlossning så hon opererades i Linköping redan andra skoldagen och sedan har hon varit sjukskriven. Hon kommer troligen att vara sjukskriven till i slutet av september. Vi har haft en vikarie som heter Ida Larsson till och med 30 /8 . Resten av tiden kommer Julia Andersson att vikariera. Hoppas sedan att Ann-Marie är frisk i sitt öga och kan börja jobba. Det har varit mycket bra att arbeta med Ida och det blir säkert bra med Julia också.
Vi har besök av ett par pensionärer varje vecka de heter Doris och Berit. Dessa pensionärer har besökt förskoleklassen varje vecka i flera år. De hjälper till med olika arbeten tillsammans med eleverna och besöken brukar vara väldigt uppskattade av eleverna.

Måndagar: Några berättar om boken vi lånat och alla lånar nya böcker på Biblioteket.

Tisdagar: Jämna veckor har vi musik med Ann-Katrin André.

                  Ojämna veckor går några av eleverna på tystpromenad med växthuset.

                 Idrott har halv gruppen varje vecka.

Onsdagar: Arbetar vi i Förskoleklassen hela dagen utan något extra.
 
Torsdagar: Har andra gruppen idrott
 
Fredagar: Går vi till skogen eftermiddagen.

Vi har denna tiden som varit läst en saga nästan varje dag och då har rit-sagorna varit mest populära. Dessutom håller vi på mycket med mönster på olika sätt snart har alla gjort ett sykort som de har tagit hem. Vi har också börjat arbeta med året, årstider, månader och veckor. Samtidigt leker, spelar och ritars det ganska mycket. Vi har också tagit kort på gruppen och alla eleverna.

Nu under september fortsätter vi med födelsedagar, adresser o.s.v. Vi väntar också på Ipads som skall komma. Vi skall också måla en del med vatten färg eller liknande och arbeta med lera. I vecka 38 kommer vi att springa skoljoggen ( frivillig spring peng) en av dagarna. Den 23 september har eleverna en lovdag. Vi har också startat en blogg och den hoppas vi att komma igång med under september ännu är den ganska tom. Adressen är elever07bure.blogspot.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar